© FotoLot - by Ariver.Marketing

Veelgestelde vragen

Wat is mooi als shootlocatie?

Een oude of moderne stad, licht museum met mooie vormen, een kas, vergane fabriek of bouwterrein maken mij creatief. Door een park met een bruggetje word ik niet geïnspireerd. Als jij dat heel graag wil, kan je beter een fotograaf zoeken die daar ook blij van wordt. Ik ken genoeg mooie locaties in de buurt en door het land en denk graag met je mee.

Welke kleding doet het goed op foto’s?

Do’s: kies kleding en waar je je mooi in voelt. Als je met meerdere mensen bent: stem het op elkaar af, maar overdrijf niet. Stem ook de stijl op elkaar af, chique of casual.

Don’ts: wit met spijker, die tijd is geweest. Teksten, te veel prints, stippen en strepen. Je kan me altijd een foto van je kledingkeuze sturen voor advies.

Welke tijd is het beste voor een fotoshoot?

Een shoot boeken gaat altijd in overleg. Over het algemeen ben ik beschikbaar van maandag tot en met zaterdag.

Familieshoots zijn het leukst zonder jassen aan. Houd dan rekening met het seizoen, of ga voor een mooie overdekte locatie. In elke regio zijn er toffe binnenlocaties.

Kies een moment op de dag dat iedereen op z’n best is. Voor kinderen is dat vaak ‘s ochtends, voor volwassenen niet te vroeg i.v.m. kleine oogjes.

Een Newbornshoot vindt vaak ongeveer 1,5 week na de geboorte plaats. Dan slaapt de baby nog heel veel en is daardoor makkelijker neer te leggen. Als het na 1,5 week nog niet goed genoeg gaat met moeder en/of baby, kan het uiteraard ook later.

Wat als het slecht weer is?

Heel vaak valt het weer wel mee. We hebben de week van tevoren contact als ze slecht weer opgeven over een eventueel alternatieve datum of binnenlocatie. Als het echt heel de dag regent, en je wil persé buiten shooten, plannen we samen een andere dag. Tijdens het prikken van de eerste datum, kunnen we ook alvast een reservedatum prikken als je dat wil.